|

Лигандрол – алтернатива на метан и тестостерон, описание, доза, ефекти

Лигандрол (Ligandrol, LGD 4033) е селективно андрогенен рецепторен модулатор и се смята за най-силния САРМ(SARM)!

Лигандрол(LGD-4033) се използва от пауърлифтъри, стронгмени, културисти и атлети практикуващи различни видове спорт като главната му цел е покачване на мускулна маса. С лигандрол можете да постигнете резултати сходни на анаболните стероиди, но без проява на техните странични ефекти.

Ако целта ви е покачване на мускулна маса, намаляване на подкожните мазнини(рекомпозиция на тялото) това е перфектният суплемент за вас!

От медицинска гледна точка Лигандрол се използва за лечение на мускулна атрофия, остеопороза, рак и различни видове хронични болести.

Но нека разгледаме този суплемент по-подробно…

Как работи Лигандрол(LGD-4033)?

Лигандрол работи по същия начин като останалите SARMs(САРМ), активирайки андрогенните рецептори за повишаване на анаболната активност в мускулите и костите.

Проучвания показват, че Лигандрол има пряко действие върху мускулните влакна. Той не засяга простатата, черния дроб и мастните жлези което го прави идеален САРМ за покачване на мускулна маса и запазване на плътността на костната тъкан.

Клинични изследвания

 • клинично изследване 1: ефекти върху мускулната маса и силата

Тук са изследвани 76 здрави мъже. На първата група са дадени 0.1мг, 0,3мг или 1мг Лигандрол за период от 21 дни. Резултатите върху покачване на мускулна маса, сила, издържливост са изключително добри. Пълното изследване може да прочетете тук.

 • клинично изследване 2:

Изследване на Viking Pharmaceuticals върху Лигандрол показва способността му за възстановяване след фрактура на кост.

Предимства при прием на Лигандрол

Тук показваме отзиви на клиенти приемащи Лигандрол:

Седмица 5:

„На 5-тата седмица след като започнах прием на Ligandrol забелязах значително покачване на мускулна маса. Изглеждах много напомпан и масивен!“

Седмица 6:

„Тогава започнах да забелязвам покачване на силата и още повече мускулна маса!“

– WayneLee

1.Лигандрол покачва значително мускулната маса без повишаване на процента подкожни мазнини. В период на качване на мускулна маса при препоръчителна доза 15-20мг на ден.

2.Лигандрол повишава силата и издържливостта.

Мнение от клиент:

„Силата ми при основните базови упражнения се повиши с 20-25%“

3. Селективно действие само и единствено върху мускулната тъкан,

4. Лигандрол засилва топенето на подкожните мазнини дори. Потребители съобщават дори леко покачване на мускулна маса в период на топене на мазнини(калориен дефицит). Добър вариант при тези които искат да качват мускулна маса и да топят мазнини едновременно е комбинирането на Лигандрол с Андарин.

5. Лигандрол подобрява мотивацията в залата. При някои редки случаи може дори леко да повиши агресията.

Странични ефекти

Както при всички други суплементи, при употребата на LGD може да се забележат някои странични ефекти като

 • главоболие
 • умора
 • гадене и др.

Трудно е да се каже дали при употребата на Лигандрол наистина се проявяват тези странични ефекти понеже има много фалшиви продукти на пазара. За това посетете нашия магазин и закупете най-качествения Ligandrol(LGD-4033)!

При употребата на Ligandrol в по-високи дози може да се забележи леко подтискане на производството на собствения тестостерон. За това е препоръчително след спирането му да се приема Кломифен, Трибулус и/или друг вид тестостеронов буустер за да подпомогнем възобновяването на собственото производство.

Като цяло други негативни ефекти от продукта почти няма!

Все пак е препоръчително да не се приема повече от 12 седмици, последвано от поне 1 месец почивка.

Дозировка

Проучвания показват значително добри резултати дори и при минимални дози от 10-20мг дневно. Приемът не бива да продължава повече от 3 месеца понеже тялото развива толеранс към продукта и действието му намалява.

Препоръчваме да не се приема от жени.

В период на качване на мускулна маса: За оптимални резултати приемайте повече протеин в хранителния си режим, въглехидрати като ориз, картофи овес и избягвайте junk foods(захарни и прекаленно мазни храни) ако искате да качите чиста мускулна маса и да понижите процента на подкожни мазнини. Приемайте продукта в дозировка 15-20мг дневно.

В период на топене на подкожни мазнини: Комбинирайте Ligandrol с Андарин и Кардарин. В тази комбинация приемайте до 20мг Лигандрол дневно.

За рекомпозиция на тялото: Комбинирайте Ligandrol с Кардарин и/или Стенаболик, като дозировката да бъде 15-20мг Лигандрол дневно.

Проучвания показват, че Ligandrol е безопасен при прием до 22мг дневно.

След цикъл с Лигандрол

Както казахме, препоръчителната продължителност на прием на Лигандрол е 8-12 седмици. За да запазим чувствителността на рецепторите и за да може да възстановим хормоналния си баланс е добре да се направи почивка от 4 седмици след цикъла с Ligandrol. По време на почивката е задължително да направим терапия с Кломифен цитрат.

С какво да комбинираме Лигандрол за още по-добри резултати?

Много потребители дават положителни отзиви от комбинацията на Лигандрол с Ибутаморен(който повишава отделянето на хормон на растежа) и Андарин. Това е типичен цикъл за качване на мускулна маса и топене на подкожни мазнини!

Заключение и нашето мнение за Лигандрол

Лигандрол е смятан за един от най-силните САРМ до момента на пазара. Това е перфектен суплемент за покачване на чиста мускулна маса без страничните ефекти на стероидите.

Лигандрол позволява едновременно качване на мускулна маса и топене на подкожни мазнини и може да се комбинира с всеки друг САРМ.

Ефекта му се забелязва още на 3тата седмица от началото на приема.

Единственият страничният ефект е подтискането на собственото производство на тестостерон.

Ако търсите мускулна маса, топене на подкожни мазнини, сила, издържливост без страничните ефекти на тестостерона Лигандрол е много добър вариант за вас!

От къде да закупим Лигандрол?

Посетете нашия магазин е закупете Ligandrol(LGD-4033) на перференциална цена!

Подобни статии

47 коментара

  1. Съдържанието е Лигандрол(LGD-4033) или 4-((R)-2-((R)-2,2,2-trifluoro-1-hydroxyethyl)pyrrolidin-1-yl)-2-trifluoroMethyl)benzonitrile

  1. Да може. Даже на тази възраст е препоръчително да се използват такъв вид продукти понеже нивата на тестостерон са намалени. Лигандрола ще помогне за повишаване на нивата на тестостерон по време на приема и по-лесно качване на мускулна маса.

 1. Как точно да се приема продукта-ако е по 8 мг таблетката, по една на ден или по две? На 48 години съм. Благодаря!

  1. Не, това се за елязва само при перпарати които има сериозно повишаване на ннивото на тестостерон.

 2. Искам да знам как трябва да го приемам по колко дневно и какви външни ефекти има
  На 25 години сам

  1. Препоръчително е да не се употребяват от лица под 18 години!

 3. Мога ли да го спра да го приемам по всяко време или задължително се пие 4-6 седмици?

  1. Максилалната продължителност на цикъла е 6 седмици. Съответно може и да се пие по-малко, не е проблем. Но за най-добър резултат се пие 6-8 седмици, след което се почива 4 седмици.

  2. Продукта работи с натрупване, съответно е добре да се приема поне 6 седмици за да се забележи видим резултат.

 4. Mnogo e silen ligandrola.Dnes mi beshe 2ri den i veche useshtam i vijdam kak mi stoi stegnat muskula i se ugolemqva.Vzemam sutrin dokato stana po 2 kapsuli na gladno i sled chas treniram.Pochvam da se plasha da ne dade nqkoi stranichni efekti sled cikula s kakvo trqbva da zapazq masata si i da mi se digne niwoto na testosteron ?

 5. Има ли значение кога да се пие,сутрин или преди тренировка?

  1. В тренировъчни дни, 1 час преди тренировка. В почивни дни 1 сутрин, 1 вечер.

  1. След спирането на приема му е хубаво да се приема Трибестан и Спимен за нормализиране на нивата на тестостерона.

 6. Здравейте, закупих си ostabolon, ligandrol и ibutamoren целта ми е покачване на мусколна маса понеже съм в застой (89кг от ръст 184см). Въпроса ми е кога и по колко да ги приемам и може ли да се пият заедно?

  1. Здравей, да може да се комбинират трите продукта. Препоръчителната доза за оптимален ефект е по 2 капсули от 3-те, всеки ден. Ибутаморена 1 сутрин, 1 вечер.
   Лигандрола 2 преди тренировка(в почивни дни 1 сутрин, 1 вечер.
   Остарина 1 сутрин, 1 вечер.

  1. Здравей, препоръчителният период на цикъла е 2 месеца. След това почивка от 1 месец е достатъчна. По време на почивката е добре да се направи терапия с Трибестан и Спимен за нормализиране на нивата на тестостерона, за да не се получи подтискане на собственото производство.

 7. Здравейте искам да попитам ако приемаме ligandrol и ostarine можем ли да приемаме други добавки като креатин и протейн

  1. Здравейте, да всички видове САРМ може да се приемат успоредно с всякакви други видове хранителни добавки.

 8. Като свърши цикъла на прием само при ligandrol ли трябва да правим терапия или при всички продукти на САPM

  1. Здравей, терапия е добре да се направи след прием на Лигандрол и Тестолон понеже може да се получи подтискане на собственото производство след спирането им.

 9. взимам лигандрол, нутробал и слимаболан тъй като се задават празници може ли да се употребява алкохол

  1. Здравей, тъй като продуктите леко натоварват черния дроб е добре употребата на алкохол да е умерена.

 10. Excellent post. Keep posting such kind of information on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hello there, You have performed a fantastic job.

  I will definitely digg it and individually suggest to my friends.
  I am confident they will be benefited from this website.

 11. Здравейте,
  Взимам остарин по две капсули дневно (2*15мг.). мога ли да го комбинирам с лигандрол и колко почивни дни в седмицата трябва да имам?

  1. Здравейте, да може да се комбинира с Лигандрол(по 2 капсули дневно). 3 дни тренировка, 1 почивка или 2 тренировка 1 почивка. Според зависи от други фактори като почивка, храна, физическо натоварване през деня и т.н.

 12. Здравейте,
  Искам да си купя Лигандрол, Ибутаморен и Андарин. Мога ли да комбинирам трите и по какви дозировки да ги пия. Благодаря предварително.

  1. Здравейте, може да се комбинират да. По 1 опаковка от всяко ще ви стигне за 1 месец. Приема и дозировките ще ви ги уточним след като направите поръчката.

 13. Здравей. Преди 2 или 3 години (не помня точно),направих цикъл с Лигандрол, Остарин и Ибутаморен. Макар да беше непълен цикълът(1месец)останах доволен. От твоя магазин естествено бяха добавките. Сега обмислям да направя цикъл с Лигандрол и Тестолон. Та въпроса ми е:,, добра идея ли е да пия някакъв тесто бустер и детоксикатор по време на цикълът. На 48 съм. Благодаря предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *